Slecht slapen brengt veel meer gevaren met zich mee dan algemeen verwacht

Slecht slapen brengt veel meer gevaren met zich mee dan algemeen verwacht

Wie zijn nachtrust opoffert, offert zijn gezondheid op

Het scenario klinkt maar al te vertrouwd in de oren: de rat race eist steeds meer inzet, met als gevolg dat het hoofd barst van al de verplichtingen die op ons afkomen. Een goed gevuld en boeiend leven is vanzelfsprekend de moeite waard, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Sommige mensen zijn zo druk bezig met hun dagtaak dat ze er ’s nachts de slaap niet meer door kunnen vatten. Dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn.

Daarom geven we hier een duidelijke wake-up call. Laat het nooit zo ver komen dat een gebrek aan slaap uiteindelijk het dagdagelijks functioneren zal bemoeilijken. Slaapproblemen zijn van alle tijde, de medische wetenschap is er zich ter dege van bewust en kan er ook daadwerkelijk iets aan doen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken: niets of niemand verplicht ’s nachts urenlang wakker te blijven liggen.

Wat zegt de medische wetenschap over slaap en alles wat er mee samenhangt. Joyce Walsleben, dokter en associate professor medicijnen aan de NYU School of Medicine, is formeel in haar oordeel: goed slapen is even belangrijk dan een goede voeding.

Slecht slapen brengt veel meer gevaren met zich mee dan algemeen verwacht. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de medische gevaren die aan een slechte nachtrust zijn verbonden. Ze blijven maar aanmodderen, of ze nu een goede nachtrust hebben of niet. Op een bepaald moment zal het hoe dan ook fout lopen.

Wie zijn nachtrust opoffert, offert zijn gezondheid op. Professor Walsleben laat daar weinig twijfels over bestaan. Wie met slaapproblemen worstelt, aarzelt dus beter niet te lang en gaat best in therapie. In heel wat van onze ziekenhuizen zijn er momteneel slaaplabo’s, waar een oplossing voor slaapproblemen wordt aangereikt.

Syndicatie