Amandelen kunnen de nachtrust bevorderen

Amandelen kunnen de nachtrust bevorderen

Probeer met natuurlijke middelen een betere nachtrust te bekomen

Uiteindelijk weten we pas wat slaapproblemen zijn wanneer we er daadwerkelijk mee worden geconfronteerd. Naar verluidt zou bijna de helft van de bevolking van de Verenigde Staten slaapproblemen, percentage dat zonder al te veel nadenken ook naar Europa geëxtrapoleerd kan worden. Onder andere stress is één van de oorzaken waarom steeds meer mensen geen goede nachtrust meer krijgen.

Rond de slaapproblematiek is al heel wat wetenschappelijk werk gebeurd, maar helemaal tot de kern van de zaak doorgedrongen zijn we nog niet. De slaap houdt nog heel wat geheimen voor ons verborgen, waaronder ook de link tussen onze dagelijkse voeding en de slaap. In deze mini-serie besteedden we aandacht aan voedingsingrediënten die soms een verrassend positief effect op onze slaap kunnen hebben.

We leven in een stresserend tijdperk, wat meebrengt dat heel wat mensen beroep moeten doen op hulpmiddelen om een goede nachtrust te bekomen. Die hulpmiddelen kunnen van kunstmatige of medische aard zijn (de klassieke slaapmiddelen) of van natuurlijke aard (natuurproducten) zijn. We vergeten namelijk vaak dat heel wat vruchten, bloemen enzovoort een hulpmiddel kunnen zijn voor wie er niet in slaagt om de slaap te vatten. Eén van die natuurlijke producten zijn amandelen, die door de meeste mensen waarschijnlijk niet meteen met slaapproblemen geassocieerd worden.

Amandelen hebben op twee manieren een positieve invloed op ons slaapgedrag: ze zitten vol magnesium en zijn daarnaast een belangrijke bron van calcium. Zowel amandelnoten zelf (eet er nooit te veel, te veel is namelijk nooit goed) als een sneetje brood met amandelboter kunnen de slaap helpen bevorderen. Wie dit dieet regelmatig volgt, zal na verloop van tijd kunnen uitmaken of amandel al dan niet een slaapbevorderend effect heeft.

Syndicatie