Wie last heeft van slaapproblemen kan beter eerst een uurtje acclimatiseren in een duistere omgeving

Wie last heeft van slaapproblemen kan beter eerst een uurtje acclimatiseren in een duistere omgeving

Het geleidelijk aan doven van de lichten kan u in de juiste slaapstemming brengen

Voor sommigen onder ons is slapen gaan een heuse nachtmerrie. Vanaf het aanbreken van het moment dat het tijd is om naar bed te gaan, steekt een lichte vorm van paniek de kop op. Zal ik wel kunnen slapen of het wordt opnieuw urenlang woelen alvorens de slaap wordt gevat? Het probleem van het niet de slaap kunnen vatten, is in de medische wetenschap voldoende omschreven.

Bovendien zijn er een paar eenvoudige hulpmiddelen die zowel het inslapen kunnen bevorderen als kunnen helpen voorkomen dat u last krijgt van parasomnia of slaaponderbrekingen. Wie last heeft van slaapproblemen kan misschien beter eerst een uurtje acclimatiseren in een duistere omgeving. Het geleidelijk aan doven van de lichten kan u in de juiste slaapstemming brengen en die manier slaapproblemen helpen voorkomen.

Maar wat moeten we dan eigenlijk wel onder slaapproblemen verstaan? Deze zijn uiteraard zeer verschillend van karakter. Sommige mensen raken moeilijk in slaap, liggen urenlang te woelen in hun bed om uiteindelijk niet of pas tegen de morgen in slaap te vallen. Anderen slapen dan weer zo vast dat ze zich keer op keer overslapen. Maar tijdelijke slapeloosheid is een probleem dat nog eens een aparte aanpak vergt.

Moeilijk slapen of parasomnia komt veel vaker voor dan u denkt. Het scenario is genoegzaam bekend: u bent doodmoe, valt als een blok in slaap om vervolgens ergens midden in de nacht wakker te worden. Met de beste wil van de wereld kan u de slaap niet vallen. Vaak is stress de oorzaak van deze vorm van slaapproblemen. Slapen onder stress met regelmatig ontwaken kan op verschillende manieren bestreden worden, wie er last van heeft hoeft dus de hoop niet op te geven.

Syndicatie