Slaapproblemen: stop vijf of zes uren voor het slapen gaan met het drinken van alcohol

Slaapproblemen: stop vijf of zes uren voor het slapen gaan met het drinken van alcohol

Bier, wijn en gedistilleerd stimuleren eerst de slaap, maar houden u vervolgens wakker

De redenen waarom iemand slecht slaapt, zijn vaak minder voor de hand liggend. De meeste mensen weten inmiddels wel dat ze niet te zwaar mogen tafelen te kort voor het slapen gaan. Andere oorzaken voor een slechte nachtrust zijn echter soms minder voor de hand liggend. Zo is zeker niet algemeen bekend dat het drinken van alcohol de nachtrust niet bevordert, maar eerder stoort. Het traditionele slaapmutsje is dus zeker geen wondermiddel.

Bier, wijn en gedistilleerd stimuleren eerst de slaap, maar houden u vervolgens wakker. Dat klinkt verrassend, maar geoefende drinkers zullen ongetwijfeld begrijpen wat we bedoelen. Wie te veel heeft gedronken, zal op een veel te vroeg uur weer wakker worden. Alcohol verstoort namelijk het ritme van de slaap, wat waakt dat iemand niet uitgeslapen is wanneer hij weer ontwaakt.

In geval van slaapproblemen stopt u best vijf of zes uren voor het slapen gaan met het drinken van alcohol. Zo luidt alleszins het advies van de hardliners. Andere slaapspecialisten gaan minder ver en beperken de no alcohol time voor het slapengaan tot twee of drie uur. Hou er in ieder geval rekening mee dat het antwoord van het lichaam op alcholol veel ingewikkelder is dan u zelf denkt.

Syndicatie