Vermijd slapeloosheid en zet de klok zo ver mogelijk uit de buurt

Vermijd slapeloosheid en zet de klok zo ver mogelijk uit de buurt

Het zien van het uur kan iemand uit zijn slaap houden

Stel dat u ondanks alle pogingen om een goede slaap te hebben toch plots midden in de nacht ontwaakt. Dat ontwaken gebeurt meer bepaald op een uur dat zelfs de mannen en de vrouwen van de ochtendpost zich nog eens omdraaien in hun bed. Wat moet er nu gebeuren? Het komt er op aan om het hoofd zo koel mogelijk te houden wanneer u nog een kans wilt hebben om opnieuw in slaap te vallen.

Eén goede raad kan de medische wetenschap kan u alvast geven. Vermijd verdere slapeloosheid en zet de klok zo ver mogelijk uit de buurt. Het zien van het uur kan namelijk iemand uit zijn slaap houden, simpelwege vanwege het feit dat het besef van tijd de zenuwachtigheid doet toenemen. Wie een weksignaal langs zijn bed heeft staan moet dit toestel zo opstellen dat het juiste uur in ieder geval niet zichtbaar. U zal zich dit in geen geval beklagen.

Maar wat moeten we dan eigenlijk wel onder die slaapproblemen verstaan? Deze zijn uiteraard zeer verschillend van karakter. Sommige mensen raken moeilijk in slaap, liggen urenlang te woelen in hun bed om uiteindelijk niet of pas tegen de morgen in slaap te vallen. Anderen slapen dan weer zo vast dat ze zich keer op keer overslapen. Maar tijdelijke slapeloosheid is een probleem dat nog eens een aparte aanpak vergt.

Moeilijk slapen of parasomnia komt veel vaker voor dan u denkt. Het scenario is genoegzaam bekend: u bent doodmoe, valt als een blok in slaap om vervolgens ergens midden in de nacht wakker te worden. Met de beste wil van de wereld kan u de slaap niet vallen. Vaak is stress de oorzaak van deze vorm van slaapproblemen. Slapen onder stress met regelmatig ontwaken kan op verschillende manieren bestreden worden, wie er last van heeft hoeft dus de hoop niet op te geven.

Syndicatie