Vitamines en voedingssupplementen kunnen inslapen bemoeilijken

Vitamines en voedingssupplementen kunnen inslapen bemoeilijken

Ginseng en guarana zijn eigenlijk stimulerende middelen

Sommige geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen hebben een positief effect op een bepaalde aandoening, maar kunnen vervelende neveneffecten hebben. Daarom is het altijd zaak om vooraf goed uit te kijken wat de mogelijke neveneffecten van een bepaald middel kunnen zijn, kwestie van onaangename verrassingen te voorkomen.

Vitamines en voedingssupplementen kunnen bijvoorbeeld het inslapen bemoeilijken, terwijl dat zeker niet de bedoeling is. Uiteraard gaan deze producten een bepaald nut hebben, maar het voordeel daarvan kan teniet worden gedaan door de negatieve bijwerkingen. Niemand ligt graag urenlang wakker, om vervolgens ’s morgens doodvermoeid op te staan.

Ginseng en guarana zijn eigenlijk stimulerende middelen, dus hoeft het geen verbazing te wekken dat ze slaapverstorend kunnen werken. Vitamines B6 en B12 kunnen anderzijds het dromen stimuleren,  waardoor mensen onverwacht wakker kunnen schieten. Daarom is het beter om deze vitamines ’s morgens en niet ’s avonds in te nemen. In geval van chronische slaapproblemen is het alleszins raadzaam om de dokter een lijst van ingenomen geneesmidelen, vitamines en voedingssupplementen te geven.

Syndicatie