Wat is het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom?

Wat is het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom?

Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom kan slaappatroon verstoren

Het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is een aandoening die links en rechts op nogal wat argwaan stuit. Vaak wordt niet geloofd dat mensen last hebben van ‘wemel in de benen'. Toch is het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom wel degelijk een heuse aandoening en zelfs eentje van het heel vervelende soort. In ernstige gevallen kan ze mensen uit de slaap houden.

Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom heeft te maken met een gevoel van sensatie in de benen dat er toe leidt dat de persoon die er aan lijdt maar moeilijk kan blijven stilzitten. Hij of zij moet bewegen, willen of niet. Het gevoel dat gepaard gaat met het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is namelijk verre van prettig. Dat is met name het geval wanneer ze wensen te gaan slapen.

Het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom brengt een onbedwingbare lust om de benen te bewegen met zich mee. Hij of zij zal zich daadwerkelijk beter voelen wanneer de benen bewogen worden. Het resultaat is echter wel dat de slaap wordt verstoord vanwege de aanhoudende neiging tot bewegen.

In veel gevallen leidt het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom tot een gebrek aan slaap. Dat wreekt zich uiteraard overdag. De man of vrouw in kwestie zal onvoldoende uitgeslapen zijn om zijn of haar dagdagelijkse taken tot een goed einde te brengen. Dat vervelend gevoel van vermoeidheid zal niet verdwijnen, want zodra het bed wordt opgezocht komt het gevoel van rusteloosheid weer terug.

Uiteindelijk zullen mensen die lijden aan het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom moeite hebben om zich te concentreren, wat in hun beroepsbezigheden een ernstige handicap zal vormen. Daarom kunnen we maar één duidelijk advies geven: wie denkt aan Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom te lijden, moet zo snel mogelijk een dokter opzoeken. In samenspraak met die dokter kan een oplossing voor het probleem worden gezocht. Vaak kan een behandeling voor het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom vrij eenvoudig zijn, in andere gevallen kan dat echter een stuk moeilijker zijn.

Syndicatie