Huisdieren in bed kunnen de oorzaak zijn van een slechte nachtrust

Huisdieren in bed kunnen de oorzaak zijn van een slechte nachtrust

Oorzaken van slecht slapen kunnen vaak verrassend zijn

Iedereen beleeft af en toe wel eens een nacht waarin hij of zij minder goed slaapt. Bij sommige mensen is er echter sprake van een chronisch slechte nachtrust. Soms liggen de oorzaken daarvan voor de hand, maar in sommige gevallen is het allesbehalve duidelijk waarom iemand niet zo goed slaapt.

Thomas Roth, directeur van het Sleep Disorders Center aan het Henry Ford Hospital in Detroit, heeft een aantal redenen op een rijtje gezet die mee verantwoordelijk kunnen worden geacht voor minder goed slapen. Huisdieren in bed kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn van een slechte nachtrust. Sommige mensen staan er om één of andere redenen op om met een hond of kat in bed te kruipen. Die dieren staan echter allesbehalve garant voor een goede nachtrust.  

De oorzaken van slecht slapen kunnen inderdaad vaak verrassend zijn, maar in geval van huisdieren is een gewaarschuwde man of vrouw er twee waard. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Mayo Clinic Sleep Disorders Center heeft maar liefst 53% van de mensen die met huisdieren in bed kruipen last van slaapproblemen. Denk daarom twee keer na alvorens kat of hond te laten wennen aan slapen in bed.

Syndicatie