Is het normaal dat ik voortdurend van sex droom?

Is het normaal dat ik voortdurend van sex droom?

8% van de mannen en de vrouwen hebben regelmatig dromen die sexueel getint zijn

Waarover dromen we ’s nachts? Wie zich zijn dromen regelmatig herinnert, zal weten dat er de gekste dingen aan bod kunnen komen. Vaak dreigen oude bekenden op die we al jarenlang niet meer hebben gezien en die we waarschijnlijk ook niet meer zullen terugzien. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de bedreigende dromen, die soms iemand badend in het zweet doen wakker schieten.

Een niet onaanzienlijk deel van onze dromen hebben betrekking op sex, vaak ook weer in de gekste vormen. Is het normaal dat ik voortdurend van sex droom?, is een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld. Er is inderdaad niets vreemds aan om van sex te dromen, de voortplanting is namelijk een onderdeel dat niet uit ons leven kan weggecijferd worden.

8% van de mannen en de vrouwen hebben dromen die sexueel getint zijn, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de University of Montreal. Mogelijk is dat percentage nog te laag, want veel mensen herinneren zich simpelweg niet waarover ze dromen. Het zou ons niet verbazen dat ongeveer de helft van de mensen af en toe dromen heeft die sexueel getint zijn.

Syndicatie