Wie slecht slaapt, kan de slaap herwinnen na het doen van een wandelingetje

Wie slecht slaapt, kan de slaap herwinnen na het doen van een wandelingetje

De slaapkamer kan een echte martelkamer wanneer u lijdt aan slapeloosheid of parasomnia (slaaponderbrekingen)

Het verhaal zal u misschien vertrouwd in de oren klinken: u ligt al een kwartiertje of langer in bed en de slaap wil maar niet komen. Sommige mensen raken dan de trappers volledig kwijt, winden zich op en het gevolg is uiteraard dat de slaap helemaal op zich laat wachten. Het blijven wachten op iets wat maar niet wil komen, kan uiteraard contraproductief werken. De problemen kunnen nog veel groter worden wanneer slapen gaan wordt geassocieerd met slapeloosheid.

Wie slecht slaapt, kan de slaap herwinnen na het doen van een wandelingetje. Blijven liggen heeft namelijk niet zo veel zin, maar belangrijk is wel dat u niet te veel licht maakt. De slaapkamer kan een echte martelkamer wanneer u lijdt aan slapeloosheid of parasomnia (slaaponderbrekingen) en het opzoeken van een andere kamer gedurende een bepaalde korte periode kan verlossing brengen.

Maar wat moeten we dan eigenlijk wel onder die slaapproblemen verstaan? Deze zijn uiteraard zeer verschillend van karakter. Sommige mensen raken moeilijk in slaap, liggen urenlang te woelen in hun bed om uiteindelijk niet of pas tegen de morgen in slaap te vallen. Anderen slapen dan weer zo vast dat ze zich keer op keer overslapen. Maar tijdelijke slapeloosheid is een probleem dat nog eens een aparte aanpak vergt.

Moeilijk slapen of parasomnia komt veel vaker voor dan u denkt. Het scenario is genoegzaam bekend: u bent doodmoe, valt als een blok in slaap om vervolgens ergens midden in de nacht wakker te worden. Met de beste wil van de wereld kan u de slaap niet vallen. Vaak is stress de oorzaak van deze vorm van slaapproblemen. Slapen onder stress met regelmatig ontwaken kan op verschillende manieren bestreden worden, wie er last van heeft hoeft dus de hoop niet op te geven.

Syndicatie