Kamille is zelfs nog gezonder dan iedereen denkt

Kamille is zelfs nog gezonder dan iedereen denkt

Kamille bevat glycine, een aminozuur dat ons helpt om te ontspannen

Iedereen weet dat kamillethee een kalmerende effect heeft. Wie moeite heeft om de slaap te vatten, zal makkelijker in slaap raken wanneer ’s avonds een paar koppen kamillethee worden gedronken. Sommige mensen zijn zo gesteld op die kopjes dat ze zelfs niet meer in slaap kunnen raken zonder. Het is inderdaad zo dat de kamille aanwezig in het kruidenmengsel een zeer sterke werking heeft.

Kamille is zelfs nog gezonder dan iedereen denkt. Het kruid bevat namelijk glycine, een aminozuur dat ons helpt om te ontspannen. Die glycine ontspant niet alleen, maar werkt ook als een mild slaapmiddel. Mensen met slaapproblemen kunnen nergens beter terecht dan bij een gezonde kruidenthee met als hoofdbestanddeel kamille. Bovendien is deze thee ook een welgekomen aanvulling voor de waterhuishouding van ons lichaam.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie