Valeriaan is niet alleen kalmerend maar kan ook slaapproblemen helpen oplossen

Valeriaan is niet alleen kalmerend maar kan ook slaapproblemen helpen oplossen

Het drinken van thee op basis van valeriaan voor het slapen gaan, kan alleen maar aanbevolen worden

Binnenkort staat de vakantieperiode weer voor de deur, een tijd van het jaar dat veel mensen zich laten verleiden tot een zeer ongezonde levensstijl. Het strand wordt automatisch geassocieerd met cocktails, lekker relaxt liggen in het zand met een koel drankje in de hand. We willen niemands vakantieplezier misgunnen, maar sommige mensen overdrijven en laten zich vol lopen met suikerrijke alcoholische drankjes. De negatieve gevolgen daarvan kunnen groot zijn.

 Wie echt overdreven heeft, kan nog meer gespannen terugkeren van zijn of haar vakantieplek. Zo wordt een signaal gegeven dat het hoog tijd is om het wat kalmer aan te doen. De opgelopen spanningen kunnen geneutraliseerd worden door het drinken van thee op basis van valeriaan. Valeriaan is niet alleen kalmerend, maar kan ook slaapproblemen helpen oplossen en angstgevoelens wegwerken. Het drinken van thee op basis van valeriaan voor het slapen gaan, kan alleen maar aanbevolen worden.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie