Zure oprispingen/zuurbrand of gastro-esofagaal reflux (GERD) oorzaak van ernstige slaapproblemen

Zure oprispingen/zuurbrand of gastro-esofagaal reflux (GERD) oorzaak van ernstige slaapproblemen

Zure oprispingen (ook wel zuurbrand genaamd) of gastro-esofagaal reflux (GERD) kunnen onverwachte neveneffecten hebben

Zure oprispingen/zuurbrand of gastro-esofagaal reflux (GERD), iedereen zal er wel eens last van hebben. Eigenlijk is het niet meer dan maagzuur dat de slokdarm kietelt. Toegegeven, het gevoel is bijzonder vervelend. Van een ernstige aandoening is geen sprake, maar hij of zij die maagzuur heeft geproefd zal toch een mindere periode voor de boeg hebben.

Zijn zure oprispingen/zuurbrand of gastro-esofagaal reflux (GERD) de oorzaak van ernstige slaapproblemen? Dat zou inderdaad kunnen. Mensen die vaak aan deze aandoening lijden, zullen met tegenzin hun bed gaan opzieken. Zodra ze plat liggen, kan het maagzuur opnieuw in de slokdarm terecht komen, met alle gevolgen van dien.

Zure oprispingen (ook wel zuurbrand genaamd) of gastro-esofagaal reflux (GERD) kunnen onverwachte neveneffecten hebben. De meest bekende neveneffecten zijn hartkloppingen en pijn, maar minder bekend is dat ook de slaap ernstig kan worden verstoord. Ronald Kramer, woordvoerder van de American Academy of Sleep Medicine en een ervaren specialist aan het Colorado Sleep Disorders Center in Englewood is van mening dat de gevolgen van zure oprispingen vaak onderschat worden. Hij adviseert dan ook steeds om een dokter te raadplegen.

Syndicatie