Hoe komt het dat sommige dezelfde nachtmerries bij verschillende mensen voorkomen?

Hoe komt het dat sommige dezelfde nachtmerries bij verschillende mensen voorkomen?

Onderwerpen van nachtmerries verschillen meestal van persoon tot persoon

Met nachtmerries kan het een erg vervelende zaak worden. Bij sommige mannen en vrouwen loopt de situatie uit die hand, in die zin dat hun regelmatige slaap door boze dromen wordt verstoord. In dat geval wordt best naar hun oorzaak gezocht, zodat alleszins een poging kan worden gewaagd om hun frequentie terug te schroeven. Uiteraard is het daarom noodzakelijk dat we meer aan de weet komen over nachtmerries.

Hoe komt het dat sommige nachtmerries bij verschillende mensen voorkomen? Het antwoord op deze vraag moeten we u helaas schuldig blijven. Feit is alleen dat sommige thema’s – laat ons dit woord maar gebruiken – regelmatig terugkeren. Dat is bijvoorbeeld het geval met de nachtmerrie waarin iemand ondanks hevige inspanningen er niet in slaagt om een gevaar te ontkomen.

De onderwerpen van nachtmerries verschillen meestal van persoon tot persoon, vaak zijn ze terug te voeren naar een traumatische gebeurtenis die hem of haar overkomen is. Droomanalyse is veel moeilijker dan men ons vaak laat geloven, zodat het soms onmogelijk is om de oorzaak van nachtmerries te achterhalen. Wees echter op uw hoede voor kwakzalvers die pretenderen dromen te kunnen uitleggen, er zit heel wat kaf tussen het koren.

Syndicatie