Positieve invloed citroenmelisse op slapeloosheid wordt onderschat

Positieve invloed citroenmelisse op slapeloosheid wordt onderschat

Probeer eerst kruiden, planten of gezondere voeding alvorens naar slaapmiddelen te grijpen

Veel mensen die kampen met slapeloosheid zijn de nachten dat ze niet in de armen van Morpheus belanden beu, ze grijpen resoluut naar medicijnen wanneer de slaap niet op natuurlijk manier wil komen. Maar dat is niet altijd de beste oplossing. Op de eerste plaats dreigt er het gevaar voor verslaving, maar daarbij mogen we niet over het hoofd zien dat slapen op basis van medicijnen niet altijd de meest aangewezen oplossing is.

Probeer eerst kruiden, planten of gezondere voeding alvorens naar slaapmiddelen te grijpen, zo luidt dan ook het advies van de medische wetenschap. Er zijn heel wat natuurlijke stoffen die een goede nachtrust kunnen helpen bevorderen. De positieve invloed van citroenmelisse op slapeloosheid wordt bijvoorbeeld onderschat. Uit een studie gepubliceerd in het magazine Phytotherapy Research bleek dat 81% van de mensen met slaapproblemen gebaat waren met het drinken van een aftreksel van citroenmelisse. Zeker in combinatie met valeriaan kan een plantenextract een weldoend effect hebben. 

Uiteindelijk weten we pas wat slaapproblemen zijn wanneer we er daadwerkelijk mee worden geconfronteerd. Naar verluidt zou bijna de helft van de bevolking van de Verenigde Staten slaapproblemen, percentage dat zonder al te veel nadenken ook naar Europa geëxtrapoleerd kan worden. Onder andere stress is één van de oorzaken waarom steeds meer mensen geen goede nachtrust meer krijgen.

 Rond de slaapproblematiek is al heel wat wetenschappelijk werk gebeurd, maar helemaal tot de kern van de zaak doorgedrongen zijn we nog niet. De slaap houdt nog heel wat geheimen voor ons verborgen, waaronder ook de link tussen onze dagelijkse voeding en de slaap. In deze mini-serie besteedden we aandacht aan voedingsingrediënten die soms een verrassend positief effect op onze slaap kunnen hebben.

Syndicatie