Probeer problemen voor het slapen gaan op te lossen

Probeer problemen voor het slapen gaan op te lossen

Een kleine wandeling kan slaapproblemen helpen oplossen

Iedereen heeft wel eens kopzorgen die het hebben van een goede nachtrust beletten. Je ligt maar op je kussen te woelen, in de hoop een oplossing voor die problemen te vinden. De kans is echter relatief klein dat je die oplossing ’s nachts vindt, want als het donker is lijken de problemen alleen maar groter. Een merkwaardige vaststelling is dat de beste ideeën vaak vlak voor het ochtenduur komen.

Dan is het echter al te laat, de nacht is achter de rug en een nieuwe dag moet beginnen. De man of vrouw in kwestie zal nauwelijks een oog dichtgedaan hebben, met als gevolg dat hij of zij vermoeid de nieuwe dag tegemoet moet gaan. Het zal duidelijk zijn dat dit zo niet lang kan blijven duren.

In het ergste geval zal de slaapkamer, het bed, slapen enzovoort automatisch met problemen geassocieerd worden, met als gevolg dat de slaap nog moeilijker kan worden gevat. De man of vrouw in kwestie zal stijf van de zenuwen staan wanneer slaaptijd dichter komt. Goede raad is in dat geval duur. 

Probeer daarom problemen voor het slapengaan op te lossen, neem daar een uurtje de tijd voor vroeger in de avond. Het kan helpen om de problemen neer te schrijven, waardoor het makkelijker kan worden om een oplossing te vinden. In ieder geval kan het een rustgevend effect hebben om problemen van zich af te schrijven.

Maar daarmee bent u natuurlijk nog niet aan het slapen, het woelen in het bed is daarmee niet voorkomen. Een kleine wandeling kan slaapproblemen helpen oplossen, op voowaarde natuurlijk dat u de lichten uitlaat. Door even het bed te verlaten, zal u de problemen door een heel andere bril bekijken, met als gevolg dat een oplossing mogelijk wat dichterbij komt.

Syndicatie