Positieve dromen komen vaker voor dan nachtmerries

Positieve dromen komen vaker voor dan nachtmerries

Voldoende slaap gaat hand in hand met aangename dromen

Rondom slaapproblemen werd in de afgelopen jaren nogal wat onderzoek gedaan, soms met opvallende uitslagen tot gevolg. Zo is er een onderzoek gedaan door Gallup met betrekking tot dromen. Het onderzoek verliep telefonisch en gebeurde bij 1.000 Amerikanen. We nemen aan dat de uitslagen er van zonder veel problemen ook naar Europa geëxtrapoleerd kunnen worden.

Positieve dromen komen vaker voor dan nachtmerries, zo luidde één van de conclusies van het onderzoek. Deze uitspraak moet uiteraard met een korrel zout worden genomen, want niet iedereen herinnert zich alle dromen. Heel wat dromen zijn bij het ontwaken gewoon vergeten. Er heeft dus op voorhand al een selectie plaatsgevonden.

Voldoende slaap gaat meesta hand in hand met aangename dromen, zo blijkt. 65% van de ondervraagden zei meestal ‘sweet dreams’ te hebben en dat percentage lag zelfs nog hoger bij mensen die voldoende sliepen. Bijna driekwart van zij die goed sliepen, hadden ook positieve dromen. Dat is een reden te meer om voldoende aandacht aan een goede nachtrust te besteden.

Syndicatie