Het lijkt ongeloofwaardig, maar gewoon water kan de kwaliteit van onze slaap verbeteren

Het lijkt ongeloofwaardig, maar gewoon water kan de kwaliteit van onze slaap verbeteren

Het drinken van water maakt endorfine vrij in ons lichaam en deze stof helpt ons humeur verbeteren

Het drinken van water is sowieso gezond, iedereen krijgt de raad om per dag minstens twee liter water te drinken. Op die manier wordt namelijk een goede werking van de nieren gegarandeerd. Maar de positieve effecten van water drinken reiken verder dan alleen maar de nieren. We zouden het misschien niet denken, maar water bevat een aantal chemische stoffen die op zijn zachtst gezegd gezond mogen worden genoemd.

Het lijkt ongeloofwaardig, maar gewoon water kan bovendien de kwaliteit van onze slaap helpen verbeteren. En dat heeft alles te maken met het feit dat water stress en angstgevoelens kan helpen bestrijden. Het drinken van water maakt endorfine vrij in ons lichaam en deze stof helpt ons humeur verbeteren. Iemand die goedgezind is, zal makkelijke de slaap vatten dan iemand stijf van de stress gaat slapen.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

 

Syndicatie