Minder dan zes uren slaap per nacht kan als slapeloosheid beschouwd worden

Minder dan zes uren slaap per nacht kan als slapeloosheid beschouwd worden

Tieners hebben minstens 8 ½ uur slaap per nacht nodig

Omtrent slapeloosheid en slaapproblemen is het laatste woord nog niet gevallen. Zo blijft het onduidelijk hoeveel uren slaap we nu eigenlijk per nacht nodig hebben. Dat aantal verschilt van bron tot bron. Alexandros Vgontzas, professor psychiatrie aan het Penn State College of Medicine, voerde een onderzoek uit naar 1.741 vrijwilligers naar hun slaapgeschiedenis, dit op basis van een vragenlijst.

Op basis van de uitslagen van dit onderzoek bleek duidelijk dat de gevolgen van slapeloosheid en slaapproblemen op langere termijn veel erger zijn dan eerst was gedacht. Maar daarmee is er nog geen antwoord gegeven op de belangrijkste vraag. Hoeveel slaap hebben we met z'n allen nu eigenlijk nodig? Bestaat er daaromtrent een richtinggevend aantal?

Minder dan zes uren slaap per nacht kan als slapeloosheid beschouwd worden, zo wordt door de wetenschap algemeen aanvaard. Tieners hebben zelfs minstens 8 ½ uur slaap per nacht nodig. Onder deze niveaus kan slapeloosheid en slaapproblemen worden gesproken. Het zal duidelijk zijn dat heel wat tieners niet bovenvermelde uren slaap raken, zeker niet tijdens de periode dat het school is.

Syndicatie