Hoe worden nachtmerries bij volwassenen behandeld?

Hoe worden nachtmerries bij volwassenen behandeld?

Het is gelukkig mogelijk om de frequentie van nachtmerries en hun invloed op het dagelijks leven te verminderen

We staan er vaak niet bij stil, maar het regelmatig hebben van nachtmerries is geen pretje. Een boze droom kan het slaapproces grondig verstoren en uiteindelijk zelfs leiden tot slaap- en in een volgende fase zelfs tot algemene gezondheidsproblemen. Vaak wordt er pas ingegrepen als het al rijkelijk laat is, de meeste mensen laten hun nachtmerries maanden- of zelfs jarenlang de vrije loop.

Daarbij wordt nogal snel over het hoofd gezien dat heel wat vormen van nachtmerries behandeld kunnen worden. Hoe worden nachtmerries bij volwassenen behandeld? Wel, dat is afhankelijk van de onderliggende oorzaak van het nachtelijk dromen. In sommige gevallen kan die oorzaak op een eenvoudige manier worden achterhaald, in andere gevallen is dat echter niet het geval.

Het is gelukkig mogelijk om de frequentie van nachtmerries en hun invloed op het dagelijks leven te verminderen, zeker wanneer die dromen het gevolg zijn van bekende aandoeningen als slaapapneu, het rusteloze benen syndroom enzovoort. Het behandelen van het onderliggend syndroom zal automatisch de frequentie van de nachtmerries doen afnemen. In geval van nachtmerries die het gevolg zijn van medicatie kan het aanpassen van die medicatie de frequentie van de nachtmerries doen afnemen.

Syndicatie