Het geheim van het slaapverwekkend effect van kamillethee: een aminozuur dat glycine wordt genoemd

Het geheim van het slaapverwekkend effect van kamillethee: een aminozuur dat glycine wordt genoemd

Glycine helpt de spieren ontspannen en heeft dezelfde uitwerking als een mild slaapmiddel

Thee op basis van planten wordt door veel dokters aanbevolen als een meer natuurlijke hulpmiddel om de slaap te helpen vatten. Van een aantal planten is namelijk geweten dat ze een kalmerend effect uitoefenen, waardoor ze ook automatisch een positief effect op ons slaapgedrag hebben. We kennen natuurlijk allemaal kamillethee, waarschijnlijk heeft onze grootmoeder dit drankje al aanbevolen als slaapbevorderend.

Het geheim van het slaapverwekkend effect van kamillethee kunnen we voor u onthullen: een aminozuur dat glycine wordt genoemd en dat in ruime mate in kamille aanwezig is. Glycine helpt de spieren ontspannen en heeft zodoende dezelfde uitwerking als een mild slaapmiddel. Maar toch nog een goede raad. Drink niet te veel kamillethee voor het slapen gaan, want in dat geval zal u ’s nachts herhaaldelijk moeten gaan plassen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie