Masturbatie kan humeur verbeteren en depressies helpen bestrijden

Masturbatie kan humeur verbeteren en depressies helpen bestrijden

Masturberen maakt neurochemicaliën zoals dopamine en oxycotone vrij

Er zijn heel wat studies verschenen rond masturbatie, zowel bij mannen als bij vrouwen. Vroeger werd masturbatie bij vrouwen zedig verzwegen, bij mannen werd het ten strengste verboden door de katholieke kerk. In de bijbel werd namelijk verwezen naar de ziekte van Onan, zijnde de hand aan zichzelf slaan. Maar modern wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat masturbatie zeker niet ongezond is.

Op de eerste plaats is namelijk de hygiënische factor. Door een zaadlozing verdwijnen namelijk schadelijke of zelfs giftige stoffen uit de prostaat en andere delen van de onderkant van het lichaam. Het is alsof een wc wordt gespoeld, waarbij alle vuile deeltjes afgestoten worden. Met andere woorden: regelmatige ejaculaties zijn noodzakelijk om het lichaam regelmatig te helpen zuiveren.

Maar er is meer, want masturbatie kan het humeur verbeteren en zodoende depressies helpen bestrijden. Het spreekwoord zegt weliswaar ‘Post coïtum animal triste est’, vrij vertaald ‘Na sexueel contact is het dier droevige’, maar in de praktijk zal klaar komen een positieve invloed op iemands humeur hebben. Daar is trouwens een wetenschappelijk verantwoorde uitleg voor beschikbaar.

Masturberen maakt neurochemicaliën zoals dopamine en oxycotone vrij en het zijn precies deze stoffen die een positieve invloed op ons humeur kunnen uitoefenen. Het is uiteraard wat overdreven om (mannelijke) masturbatie als een anti-depressiebestrijder af te schilderen, maar depressief zal je er in ieder geval niet van worden.

Eigenlijk kan het effect van masturbatie vergeleken worden met het effect dat een drug heeft op het menselijk lichaam. Een orgasme – zowel mannelijk als vrouwelijk – is de grootste injectie met dopamine die we ons kunnen voorstellen zonder dat er drugs of geneesmiddelen moeten worden gebruikt.

Syndicatie