Depressie: valeriaan, lavendel, omega3-vetzuren en vitamines kunnen helpen

Depressie: valeriaan, lavendel, omega3-vetzuren en vitamines kunnen helpen

Raadpleeg eerst een dokter alvorens kruiden, multivitamines en voedingssupplementen te gebruiken voor de behandeling van depressies

De vraag wordt vaak gesteld: in hoeverre kunnen alternatieve geneeswijzen helpen om een depressie te genezen of om toch alleszins de symptomen van deze gevreesde aandoening te verlichten? Een eensgezind antwoord op deze vraag zal u niet krijgen, hoewel de medische wereld moet toegeven dat er bijvoorbeeld toch wel bepaalde kruiden zijn die een positieve invloed op het humeur kunnen uitoefenen.

Henry Emmons, psychiater bij het Center for Spirituality and Healing aan de University of Minnesota. Emmons, en auteur van het bekende boek The Chemistry of Joy: A Three-Step Program for Overcoming Depression through Western Science and Eastern Wisdom, is een expert op het gebied van depressies en de manier waarop die overwonnen kunnen worden. Hij is niet zeker van zijn zaak, maar andere dokters denken wel dat in een geval van een depressie kruiden als valeriaan, lavendel, omega3-vetzuren en vitamines kunnen helpen. In dat verband komen multivitamines en voedingssupplementen minder vaak ter sprake.

Raadpleeg in ieder geval toch eerst een dokter alvorens kruiden, multivitamines en voedingssupplementen te gebruiken voor de behandeling van depressies, zo luidt een algemeen advies. Zeker in geval van een ernstige depressie zal die toch het advies geven om in eerste instantie beroep te doen op de klassieke behandelingswijzen, bijvoorbeeld via medicijnen of therapie.

Syndicatie