Omega 3-vetzuren en sommige vitamines kunnen depressie helpen verlichten

Omega 3-vetzuren en sommige vitamines kunnen depressie helpen verlichten

Welke kruiden, multivitamines en voedingssupplementen zijn behulpzaam bij depressies? (4)

Omega 3-vetzuren en sommige vitamines kunnen een depressie helpen verlichten, zo blijkt uit medisch onderzoek. Die Omega 3-vetzuren zijn welbekend, ze worden onder andere aangetroffen in vis die in koud water zwemt en in sommige plantaardige oliën. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in de vorm van supplementen. Medische wetenschappers adviseren de inname van 2.000 tot 4.000 milligram aan Omega 3-vetzuren per dag om stemmingsproblemen te helpen bestrijden.

Buiten Omega 3-vetzuren kunnen ook bepaalde vitamines de symptomen van een depressie helpen verlichten. Vitamines B zijn bijvoorbeeld essentieel voor het metabolisme van de cel en voor de onderhoud van het centraal zenuwstelsel. Tara Gidus, woordvoerder van de American Dietetic Association, adviseert een voldoende inname van vitamines B, eventueel aangevuld met multivitamines. Zo kan de situatie van de membranen van de zenuwcellen gestabiliseerd worden.

De U.S. Dietary Guidelines, het bekende richtsnoer voor de dieetleer, wijst ook op het belang van de vitamine D. Er bestaat weliswaar weinig bewijslast dat deze vitamines daadwerkelijk effectief zijn bij het verbeteren van het humeur, maar minstens één studie toont aan dat deze vitamine winterdepressies helpt bestrijden. Deze vorm van depressies duikt, zoals de naam al laat vermoeden alleen in de wintermaanden op.

Syndicatie