Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat prediabetes uiteindelijk overgaat in diabetes

Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat prediabetes uiteindelijk overgaat in diabetes

Een afwijkend glucosemetabolisme kan er op wijzen dat u gevoelig bent voor diabetes of suikerziekte

Rond diabetes of suikerziekten bestaan er nog heel wat misverstanden, vooral omdat er ook nog zoiets als prediabetes bestaat. Mensen met prediabetes hebben een afwijkend glucosegehalte in het bloed, maar hebben nog geen eigenlijke diabetes ontwikkeld. Dat echter echter wel nog komen. Een gewaarschuwde man/vrouw is er ook in dit geval twee waard.

Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat prediabetes uiteindelijk overgaat in diabetes. Dat kan door geneesmiddelen te nemen, maar ook door op een andere manier te gaan leven. Een dieet plus regelmatige levensbeweging kan namelijk wonderen verrichten. Door diabetes te vermijden kan u bovendien veel geld besparen, zowel voor uzelf als voor de ziekteverzekering.

Een afwijkend glucosemetabolisme kan er op wijzen dat u gevoelig bent voor diabetes of suikerziekte. Op de American Diabetes Association’s meeting in San Diego werd dit jaar dan ook een oproep gedaan om regelmatig het glucosegehalte te laten controleren. Tijdig ingrijpen kan uw levenskwaliteit in een latere fase van het leven gevoelig verbeteren.

Syndicatie