Frambozen helpen suikergehalte in het bloed te stabiliseren

Frambozen helpen suikergehalte in het bloed te stabiliseren

Wie had gedacht dat fruit als frambozen een sterke weerstand tegen diabetes kon helpen opbouwen?

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Soms komt hulp tegen aandoeningen uit een onverwachte hoek. Frambozen helpen het suikergehalte in het bloed te stabiliseren, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Deze bessen bevatten namelijk anthocyainine die de insulineproductie helpen stimuleren.

Het is precies deze stof die ons lichaam beschermt tegen suikerziekte, precies vanwege de gunstige invloed op de insulineproductie. Wie had gedacht dat fruit als frambozen een sterke weerstand tegen diabetes kon helpen opbouwen? Vaak komen de meest onverwachte effecten uit de meest onverwachte hoek.

Syndicatie