Frambozen helpen diabetes voorkomen

Frambozen helpen diabetes voorkomen

Frambozen kunnen suikergehalte in het bloed doen dalen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Frambozen helpen diabetes voorkomen en zijn dus veel gezonder dan over het algemeen wordt gedacht. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van een welbepaalde stof in deze fruitsoort. Die stof noemt anthocyanine, die rechtstreeks invloed heeft op de insulineproductie. Iedereen weet dat er een rechtstreeks verband is tussen die insulineproductie en diabetes of suikerziekte.

Frambozen kunnen het suikergehalte in het bloed doen dalen, waardoor ze een sterke bescherming tegen diabetes of suikerziekte bieden. Uiteraard kan niet worden gegarandeerd dat iemand die veel frambozen heeft nooit suikerziekte zal krijgen, andere factoren spelen in het geval van deze aandoening eveneens een rol.

Syndicatie