Boulemie en diabetes 1 kunnen vaak samen voorkomen bij tieners

Boulemie en diabetes 1 kunnen vaak samen voorkomen bij tieners

Opletten met het toedienen van insuline bij eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Boulemie, zeg maar aanvallen van vraatzucht, kan gepaard gaan met tal van andere aandoeningen. De meeste daarvan zijn van psychische aard, zoals bijvoorbeeld angst en/of angstaanvallen. Ook andere fobieën zijn mogelijk, evenals bijvoorbeeld paniekaanvallen. We hadden het er al eerder over dat een border line stoornis vaak gepaard gaat met boulemie.

Boulemie en diabetes 1 kunnen vaak samen voorkomen bij tieners. Het vervelende is dat de tieners vaak (heel wat) kilo’s verliezen alvorens wordt ontdekt dat ze aan diabetes of suikerziekte lijden. Vervolgens komen er snel opnieuw heel wat kilo’s bij wanneer de diagnose wordt gesteld en wanneer de behandeling begint. Dat kan bij de patiënten tot heel wat onzekerheid aangeven. In dit geval is daarom een strikte medische begeleiding noodzakelijk.  

Bovendien is het opletten met het toedienen van insuline bij eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Sommige patiënten gaan al snel begrijpen dat ze kilo’s kunnen kwijtspelen wanneer ze stopzetten met zichzelf insuline toe te dienen. Daardoor kan de aandoening, diabetes of suikerziekte, moeilijk onder controle worden gehouden. Het gevolg kunnen serieuze problemen zijn, waaronder zelfs blindheid of het stilvallen van de nierfunctie. Het is daarom sterk aanbevolen dat dierbaren en verwanten de situatie op de voet blijven volgen. 

Syndicatie