Diabetes: appelcider kan positief effect hebben op suikergehalte in het bloed

Diabetes: appelcider kan positief effect hebben op suikergehalte in het bloed

Appelcider wordt al duizenden jaren gebruikt in de geneeskunde voor de bestrijding van tal van aandoeningen

Appelcider is een natuurlijk product dat ontstaat door de gisting van gemalen appels. Ook al in de oudheid werd cider als een zeer gezond product beschouwd, dat aangewend kan worden voor de bestrijding van verschillende aandoeningen. Ook tegenwoordig wordt appelcider in de medische wereld nog gebruikt, onder andere bij de behandeling van suikerziekte of diabetes.

Appelcider kan namelijk een positief effect hebben op suikergehalte in het bloed, iets wat door verschillende studies min of meer wordt bevestigd. Hetzelfde geldt overigens ook voor een aantal soorten azijn. Appelcider wordt namelijk beschouwd als een soort azijn. Uit proeven met dieren blijkt niet alleen dat appelcider een positief effect kan hebben bij diabetes-patiënten, maar ook het cholesterolgehalte en de bloeddruk helpen verlagen, het hart ondersteunt enzovoort.

Volgens sommige wetenschappers zou appelcider zelfs inzetbaar zijn bij de bestrijding van een aantal soorten kankers. Hierbij dient echter toch opgemerkt dat de positieve effecten van appelcider nog niet voor 100% vast staan, zoals we hierboven al lieten doorschemeren. Daardoor is het ook moeilijk om een juiste behandelingswijze te geven. In ieder geval is nog meer onderzoek nodig om te bevestigen dat er inderdaad sprake is van een vloeistof die als een aanwinst voor de medische wereld mag worden beschouwd.

Syndicatie