Azijn heeft onverwachte positieve effecten op suikergehalte in het bloed

Azijn heeft onverwachte positieve effecten op suikergehalte in het bloed

Koolhydraten in azijn verlagen de suiker in het bloed met ongeveer een kwart

Sommige voedingsproducten bevatten totaal onverwacht stoffen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Het betreft vaak gewone producten die bij wijze van spreken elke dag in ons menu opduiken, maar waarvan niemand had verwacht dat ze zo’n krachtige uitwerking zouden hebben.

Erg ver hoeven we het meestal niet te zoeken, veel van die voedingsproducten liggen bijna dagelijks op ons bord, maar we beseffen er vaak niet de krachtige werking van. Een gewaarschuwd mens is er echter vaak twee of zelfs meer waard. Een extra portie van deze voedingsstoffen kan onze algemene gezondheidstoestand alleen maar in positieve zin beïnvloeden.

Zo is er bijvoorbeeld azijn, een drank waarvan waarschijnlijk niemand speciale eigenschappen had vermoed. Azijn heeft nochtans onverwachte positieve effecten op suikergehalte in het bloed, wat niet onbelangrijk is in de strijd tegen diabetes of suikerziekte. Een beperkte hoeveelheid azijn verlaagt de suiker in het bloed met ongeveer een kwart, dit ten opzichte van diegenen die kleinere hoeveelheden van dit anti-oxiderend middel gebruiken.

Wetenschappers in Zweden kwamen tot de conclusie dat twee theelepels azijn per dag in combinatie met koolstokrijk vlees het beste effect heeft. Bovendien werd de eetlust getemperd, wat mooi meegenomen is voor mensen die op hun gewicht moeten letten.

Syndicatie