Nog meer positieve resultaten in de strijd tegen diabetes

Nog meer positieve resultaten in de strijd tegen diabetes

Op de jaarlijkse meeting van de American Diabetes Association in New Orleans werden opnieuw hoopgevende resultaten in de strijd tegen suikerziekte gemeld. Onder andere een medicijn van Merck gaf positieve resultaten.
 
Januvia, een pil die deel uitmaakt van een gecombineerde therapie, verbeterde het suikergehalte in het bloed in betere mate dan bij het toedienen van insuline of van het medicijn Actos van Takeda Pharmaceutical.
 
Merck gaat nu toestemming vragen voor de commercialisering van Januvia, evenals voor die van Janumet. Laatstgenoemde is een verwant product dat samen met insuline wordt gebruikt.
 
Volgens experts betekent Januvia een nieuwe mijlpaal in de strijd tegen diabetes, want het is het enige product van zijn type dat op de markt is. Bovendien neemt het aantal diabetespatiënten toe, zodat de nieuwkomer meer dan welkom is.
 
Mits goedkeuring kunnen Januvia en Janumet een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen type 2 diabetes. Bovendien is er met Onglyza van Bristol-Myers Squibb Co. en Astrazeneca Plc nog een belangrijke nieuwkomer op komst, die kan uitgroeien tot een concurrent van Januvia en Janumet.

 

Syndicatie