Kan koffie de kansen op diabetes doen afnemen?

Kan koffie de kansen op diabetes doen afnemen?

Risico’s op een beroerte of trombose worden niet groter door het drinken van koffie

Over de medische gevolgen van het drinken van koffie, is het laatste woord nog niet gezegd. Tot voor kort werd er van uitgegaan dat het stimulerend effect van een kopje koffie de kansen op een beroerte of trombose tijdelijk en in beperkte mate zou kunnen doen toenemen. Daarmee werd vooral verwezen naar het uurtje volgend op het drinken van de koffie.

De risico’s op een beroerte of trombose worden niet groter door het drinken van koffie, zo zou blijken uit recent wetenschappelijk onderzoek. Eric Rimm, associate professor geneeskunde aan de Harvard Medical School in Boston, is van mening dat het laatste woord in deze discussie nog niet is gevallen. Rimm gelooft inderdaad dat het drinken van koffie geen noemenswaardige invloed heeft op de kansen op een beroerte of trombose. 

Maar hoe zit met de andere medische effecten van ons dagelijks kopje troost? De kansen op een beroerte of trombose zouden dus niet stijgen, maar zijn er andere medische nevenwerkingen? Kan koffie de kansen op diabetes doen afnemen? Allemaal vragen waar nog een antwoord op moet geformuleerd worden. Er zou op lange termijn een licht positief effect zijn op de insuline-gevoeligheid, waardoor de kansen op diabetes suikerziekte zouden doen afnemen. Volgens de meeste dokters is een kopje koffie goed en niet slecht voor de gezondheid.

Syndicatie