Wortelen zijn goed voor de huid en bieden bescherming tegen huidkanker

Wortelen zijn goed voor de huid en bieden bescherming tegen huidkanker

Caroteen biedt bescherming tegen huidkanker

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Wortelen zijn goed voor de huid, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan het National Cancer Institute in de Verenigde Staten. Het is met name de werkzame stof caroteen die maakt dat wortelen zo gezond zijn. Deze stof behoort tot de carotenoïden, een groep van gele tot roodachtige kleurstoffen. 

Caroteen biedt bescherming tegen huidkanker, in die mate zelfs dat mensen veel caroteen innemen zes keer minder kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan mensen die minder caroteen eten. In verband met de band tussen caroteen en huidkanker wordt momenteel nog altijd veel onderzoek gedaan.

Syndicatie