Opnieuw veelbelovend geneesmiddel voor Type 2 diabetes in ontwikkeling

Opnieuw veelbelovend geneesmiddel voor Type 2 diabetes in ontwikkeling

 Nieuw medicijn van Elli Lilly kan suikerspiegel in bloed helpen controleren terwijl patiënten die lijden aan diabetes of suikerziekten toch gewicht verliezen

 Eli Lilly & Co. (LLY) is een bekende naam in de farmaceutische wereld en kan mogelijk een belangrijke doorbraak lanceren op de markt voor diabetes. Die markt is ongeveer 20 miljard dollar waard, rekening gehouden met het grote aantal diabetici dat wereldwijd is geteld.

 Op de markt voor diabetes of suikerziekten zijn al heel wat geneesmiddelen beschikbaar, maar de medische wetenschap blijft onverdroten zoeken naar medicijnen die het leven van diabetici nog kunnen vergemakkelijken. Momenteel is Lanus van Sanofi een zeer belangrijke speler op deze markt, maar er zijn nog wel andere medicijnen die mee aan de top staan. De technologie staat bovendien niet stil.  

 Er is bij Eli Lilly dus opnieuw een veelbelovend geneesmiddel voor Type 2 diabetes in ontwikkeling, het experimenteel geneesmiddel draagt momenteel nog de wetenschappelijke naam LY2605541 en wordt ontwikkeld in samenwerking met Boehringer Ingelheim GmbH. Beide bedrijven sloten in 2010 een samenwerkingsverband af voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de verbetering van de levenskwaliteit van diabetici.

 Het nieuw medicijn van Elli Lilly kan de suikerspiegel in het bloed helpen controleren terwijl patiënten die lijden aan diabetes of suikerziekten toch gewicht verliezen. Volgens de cijfers verstrekt door de American Diabetes Association bedraagt het gemiddeld gewichtsverlies ruim een halve kilo over een periode van 12 weken, een gewichtsverlies dat met andere woorden aanzienlijk kan worden genoemd.

Het geneesmiddel bevindt zich nog in de experimentele fase en krijgt een commerciële naam zodra de goedkeuring voor commercialisering is verkregen. Het zou het eerste insulinemedicijn zijn dat diabetes helpt bestrijden terwijl de patiënten tevens ook gewichtsverlies kunnen lijden.  

Syndicatie