Zowel diabetes als prediabetes vergroten risico’s op hart- en vaatziekten

Zowel diabetes als prediabetes vergroten risico’s op hart- en vaatziekten

Regelmatig onderzoek op prediabetes is geen overbodige voorzorgsmaatregelen

Wie ooit hartproblemen heeft gehad, zal het met eigen ogen hebben kunnen vaststellen. Mensen die in ziekenhuizen komen revalideren van hartaanvallen combineren een hart- en vaataandoening vaak met diabetes. Wie last heeft van suikerziekte, zal inderdaad extra op zijn hoede moeten zijn voor mogelijk dodelijke hart- en vaatziekten.

Zowel diabetes als prediabetes vergroten namelijk de risico’s op hart- en vaatziekten. In de meeste gevallen weet een diabetes-patiënt wel dat hij of zij aan deze aandoening lijdt, maar in het geval van prediabetes is dat in veel mindere mate het geval. Nochtans is ook bij deze categorie iets fout met het suikergehalte in het bloed.

Regelmatig onderzoek op prediabetes is zodoende geen overbodige voorzorgsmaatregelen. De praktijk leert dat de kansen om te sterven aan een hartaandoening in geval van prediabetes 30 tot 60% hoger ligt dan bij mensen die geen problemen hebben met de suikers in hun bloed. Via een eenvoudig onderzoek bij de dokter zal u vernemen of er al dan niet problemen zijn.