Laat u tijdig onderzoeken op pre-diabetes

Laat u tijdig onderzoeken op pre-diabetes

Miljoenen mensen hebben zonder het zelf te weten pre-diabetes

Diabetes of suikerziekte is een aandoening die zonder meer in opmars is. De cijfers voor de Verenigde Staten zijn ronduit hallucinant: het aantal gevallen is sinds 1980 verdriedubbeld. Op de jaarlijkse American Diabetes Association’s meeting in San Diego werd dan ook ditmaal opnieuw aan de alarmklok getroffen. Diabetes en dan vooral pre-diabetes zijn bij het grote publiek nog steeds veel te weinig bekend.

Het echte aantal diabetici zou veel groter zijn dan algemeen aangenomen. De Centers for Disease Control and Prevention schatten dat er in de VS ruim een kwart meer diabetici zijn dan algemeen bekend. Bovendien zijn er ongeveer 80 miljoen Amerikanen die pre-diabetes hebben. Cijfers voor Europa zijn niet bekend, maar die liggen ongetwijfeld in dezelfde orde van grootte.

Laat u tijdig onderzoeken op pre-diabetes, zo luidt het advies dat de medische wetenschap geeft. Miljoenen mensen hebben zonder het zelf te weten pre-diabetes en mits daar rekening mee te houden, kan erger worden voorkomen. Wie zich laat onderzoeken, reduceert de kans op dodelijke hart- en vaatziekten in aanzienlijke mate.

Syndicatie