Maagoperatie kan helpen in strijd tegen diabetes

Maagoperatie kan helpen in strijd tegen diabetes

Minder eten kan symptomen van diabetes reduceren

Maagoperaties worden tegenwoordig met de regelmaat van een klok uitgevoerd. Meestal betreft het het weghalen van een stuk van de maag bij mensen die aan zwaarlijvigheid of diabetes lijden. Het operatief verwijderen van een deel van de maag zal op de eerste plaats hart- en vaatziekten helpen voorkomen, maar het kan ook de algemene gezondheid ten goede komen.

Maar er is meer, een maagoperatie kan ook helpen in strijd tegen diabetes. Het betreft dan meer bepaald het type diabetes 2. Het positief effect kan al voelbaar worden alvorens er gewichtsverlies optreedt. Lee M. Kaplan, directeur van het Obesity Research Center bij Massachusetts General Hospital in Boston, wijst op de eerste plaats op de inname van minder calorieën. Dat zou al een eerste gunstig effect hebben.

Minder eten kan symptomen van diabetes reduceren. Daarnaast treedt er nogmaals een positief effect op wanneer de kilo’s er inderdaad vanaf vliegen. In de Verenigde Staten wordt er momenteel veel onderzoek gedaan omtrent gewichtsverlies en de link met suikerziekte, want het verband tussen beiden is momenteel nog niet helemaal duidelijk.

Syndicatie