Vergeet niet om regelmatig het suikergehalte in uw bloed te laten testen

Vergeet niet om regelmatig het suikergehalte in uw bloed te laten testen

Diabetes kan hart- en vaatziekten en andere aandoeningen veroorzaken

Iedereen kent in zijn omgeving wel mensen die aan diabetes of suikerziekte lijden. In feite komt diabetes neer op regelmatig verhoogde bloedglucosewaarden en die zijn op zich al niet onschadelijk. In het ergste geval kunnen die verhoogde bloedglucosewaarden iemand in een coma doen belanden wanneer ze niet tijdig worden herkend en behandeld. Waakzaamheid is zodoende geboden.

Vergeet niet om regelmatig het suikergehalte in uw bloed te laten testen, waarbij de dokter het hemoglobine A1c zal testen. Is dat hoog, dan kan het naar omlaag worden gebracht door lichaamsbeweging en door een paar kilootjes kwijt te spelen. Lukt dat niet, dan moeten medicijnen soelaas brengen. Niet-behandelde gevallen van diabetes kunnen hart- en vaatziekten en andere aandoeningen veroorzaken en zodoende de levensduur gevoelig inkorten.

Van twee dingen zijn we in dit leven zeker: dat we belastingen moeten betalen en dat we vroeg of laat ooit moeten sterven. Al duizenden jaren zoeken alchemisten, sjamanen, tovenaars enzovoort naar een recept dat het eeuwige leven kan garanderen, tot dusver zonder succes. De geheimen van de eeuwige jeugd zijn nog altijd niet ontrafeld en het is weinig waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Met lang leven wordt namelijk steeds een lang en gezond leven bedoeld, niemand droomt er van om oud en berimpeld verder te leven. Eeuwig leven lijkt onmogelijk, dus is het zaak om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven leven. Gezondheid is een kostbaar goed, dat beseft iedereen die ooit in zijn leven ziek is geweest. Mits met een aantal factoren rekening te houden, kunnen we een steentje helpen bijdragen om lang mogelijk gezond te blijven.

Syndicatie