Drinken van koffie kan risico’s op prostaatkanker doen afnemen

Drinken van koffie kan risico’s op prostaatkanker doen afnemen

Zes koppen koffie verlagen risico op prostaatkanker in aanzienlijke mate

Over de gevolgen op de gezondheid van het drinken van koffie verschillen de meningen grondig. Volgens sommige wetenschappers overtreffen de voordelen van koffie de nadelen, volgens anderen is het omgekeerde het geval. Regelmatig verschijnen er wetenschappelijke studies die de effecten op de gezondheid van het drinken van koffie onderzoeken.

Het regelmatig drinken van koffie kan risico’s op prostaatkanker doen afnemen, zo blijkt uit een studie uitgevoerd aan Harvard University. Hierbij wordt zowel verwezen naar gewone koffie als naar decafeïne. Het zou met andere woorden niet de cafeïne zijn die een positief effect op de gezondheeft heeft. De onderzoekers slaagden er zelfs in om percentages te geven wat betreft de verlaagde kansen op een vorm van prostaatkanker.

Zes koppen koffie verlagen risico op prostaatkanker in aanzienlijke mate, zo zou uit het onderzoek blijven. Die zes koppen zouden het risico op metastatische prostaatkanker met 60% en die op alle vormen van prostaatkanker met 20% reduceren. Eén tot drie koppen koffie zou de risico’s op een dodelijke vorm van kanker met 30% reduceren. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute.