Aantal doden als gevolg van kanker daalt

Aantal doden als gevolg van kanker daalt

Strijd tegen kanker wordt succesvoller

 
Het aantal doden in de VS als gevolg van kanker is gedaald, zo blijkt uit een studie van de American Cancer Society. De vereniging waagt het zelfs om die daling te kwantificeren.
 
Tussen 1991-1992 en 2005 zouden er in de Verenigde Staten ongeveer 650.000 minder kankerdoden zijn geweest. Bij mannen is er sprake van een daling met 19%, bij vrouwen van 11%.
 
Jaarlijkse daling van het aantal doden als gevolg van kanker met 1 à 2%
 
Omgerekend komt dit neer op een daling van het aantal doden ingevolge kanker met 1 à 2%. Dat betekent op het eerste gezicht niet zo veel, maar uiteindelijk betekent het wel dat er steeds meer progressie wordt geboekt in de strijd tegen deze ziekte.
 
De graduele afname van het aantal doden is te danken aan een afname van een aantal kankers. Anderzijds zijn de opsporingsmethoden voor sommige soorten kankers aanzienlijk verbetert.
 
Overlevingskansen kanker blijven stijgen
 
Het aantal doden als gevolg van kanker blijft nog steeds dalen. Dat betekent dat er in de afgelopen jaren minstens 100.000 mensen per jaar hun volgende verjaardag mogen vieren.  
 
Toch blijft kanker de belangrijkste doodoorzaak van alle mensen jonger dan 85. Hart- en vaatziekten zijn de voornaamste doodsoorzaken bij alle leeftijdscategorieën samen.

 

Syndicatie