Wortelen helpen onze huidcellen vernieuwen en staan dus mee garant voor een prachtige huid

Wortelen helpen onze huidcellen vernieuwen en staan dus mee garant voor een prachtige huid

Vitamine A in wortelen helpt risico’s op huidkanker reduceren

Wortelen helpen onze huidcellen vernieuwen en staan dus mee garant voor een prachtige huid. Het klinkt als een dooddoener van hetzelfde genre als in een bekend liedje (wortelen zijn goed voor de ogen, want er is geen enkel konijn dat een bril draagt), maar nochtans is het waar. Wortelen zijn supergezond, inderdaad ook voor de ogen, maar ook voor andere lichaamsonderdelen zoals bijvoorbeeld de huid.

 

Vitamine A in wortelen helpt de risico’s op huidkanker reduceren, want die vitamine A voorkomt de overproductie van lichaamscellen in de bovenste huidlagen. Dat betekent dat er minder dode huidcellen zullen opduiken, waardoor de huid gezonder zal blijven. Vooral vrouwen die een fijne huid op prijs stellen, mag een hogere consumptie van wortelen sterk aanbevolen worden.

 

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

 

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie