Citrusvruchten kunnen longkanker helpen voorkomen

Citrusvruchten kunnen longkanker helpen voorkomen

Citrusvruchten bevatten stof die kankerveroorzakende enzymes de pas afsnijdt

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Citrusvruchten kunnen longkanker helpen voorkomen, in die zin zelfs dat één citrusvrucht per dag (sinaasappel, citroen, pompelmoes) volgens recent wetenschappelijk onderzoek de kansen op het ontwikkelen van longkanker met tot 50% doen reduceren.

Citrusvruchten bevatten namelijk een stof die kankerveroorzakende enzymes de pas afsnijdt. Het betreft meer bepaald naringine, dat de niveaus van die enzymes verlaagt. Vanzelfsprekend zijn er ook nog andere factoren die een invloed hebben op het al dan niet krijgen van longkanker.

Syndicatie