Spinazie kan een krachtige hulp zijn in de strijd tegen huidkanker

Spinazie kan een krachtige hulp zijn in de strijd tegen huidkanker

Mensen die veel groene groenten eten, lopen minder kans op huidkanker

Spinazie kan een krachtige hulp zijn in de strijd tegen huidkanker. Het vermoeden dat dit het geval was, bestond al langer. Recent werd er echter nieuw bewijsmateriaal aangeleverd in de vorm van een studie waarvan de resultaten in het International Journal of Cancer werden gepubliceerd. Spinazie wordt al langer als erg gezond beschouwt, zelfs als een bron van kracht. De comics waar Popeye de zeeman als hoofdpersonage functioneert, spreken in dat verband boekdelen.

Maar niet alleen spinazie geldt als bijzonder gezond. Mensen die algemeen veel groene groenten eten, lopen minder kans op huidkanker. Bekeken over een periode van 11 jaar zouden de kansen op huidkanker zelfs met de helft afnemen. In spinazie en andere groenten komen veel foleten voor die het DNA helpen onderhouden en herstellen, waardoor de groei van de kankercellen wordt gestopt.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie