Vitamine D kan het uitzaaien van kanker in het lichaam helpen afremmen

Vitamine D kan het uitzaaien van kanker in het lichaam helpen afremmen

Laat regelmatig het vitamine D-gehalte in uw bloed nakijken

Over de positieve effecten van vitamine D kan moeilijk gezwegen worden. Op de eerste plaats is er de werking van deze vitamine op ons beenderstelsel. Zonder voldoende vitamine D wordt het moeilijk om ons beenderstelsel gezond te houden. Maar is natuurlijk veel meer. Recente studies hebben aangetoond dat een voldoende vitamine D gehalte de ontwikkeling van type 2 diabetes wordt voorkomen.

Vitamine D kan bovendien het uitzaaien van kanker in het lichaam helpen afremmen. Laat daarom regelmatig het vitamine D-gehalte in uw bloed nakijken en aarzel niet om via het eten van zalm, sardienen, tonijn, melk, yoghurt, eieren, kaas enzovoort uw vitamine D op peil te houden. Wanneer dit uiteindelijk niet helpt, zit er uiteindelijk niets anders op dan over te stappen naar vitamine-supplementen.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie