Steeds meer mensen overleven kanker

Steeds meer mensen overleven kanker

Aantal kankerpatiënten dat de ziekte overwon is in de Verenigde Staten met 19% gestegen

Steeds meer mensen overleven kanker, zo blijkt uit het Morbidity and Mortality Weekly Report, dat in de Verenigde Staten wordt gepubliceerd door het Centers for Disease Control and Prevention. De cijfers hebben betrekking op de periode 2001 en 2007, omdat er rekening moet worden gehouden met een voldoende grote tussenperiode om iemand als ‘genezen’ te beschouwen.  

Het aantal kankerpatiënten dat de ziekte overwon is in de Verenigde Staten over de hierboven aangegeven tijdsperiode met 19% gestegen, dit hoofdzakelijk dankzij de steeds betere bestrijdingsmethoden die de medische wetenschap tot haar beschikking heeft gekregen. Algemeen wordt verwacht dat die in de komende jaren nog verder gaan verbeteren, met dus eveneens een stijging van de overlevingskansen tot gevolg.

De cijfers hebben betrekking tot de Verenigde Staten, maar mogen alleszins gedeeltelijk naar Europa geëxtrapoleerd worden. Ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan werd er grote vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker. Van de genezen patiënten werd aangenomen dat ze nadien hun gewone beroepsactiviteiten gewoon konden hervatten.

Syndicatie