Citrusvruchten bieden bescherming tegen longkanker

Citrusvruchten bieden bescherming tegen longkanker

Een sinaasappel, citroen of pompelmoes per dag zou kansen op longkanker fors reduceren

Grapefruit, zoals de Amerikanen het noemen, is zonder meer gezond. Van kindsbeen af hebben we geleerd dat het regelmatig eten van sinaasappels, citroenen of pompelmoezen de winterkwaaltjes op afstand kan houden, dit vanwege de grote dosis vitamines die deze vruchten bevatten. Onze moeder had overschot van gelijk, maar ze heeft ons het hele verhaal niet verteld. Er is namelijk meer aan de hand. 

Citrusvruchten bieden namelijk enige vorm van bescherming tegen longkanker, zo leert ons recent wetenschappelijk onderzoek. Een sinaasappel, citroen of pompelmoes per dag zou de kansen op het ontwikkelen van longkanker fors reduceren, er is zelfs sprake van een halvering van die kansen. Een en ander heeft te maken met de aanwezigheid van naringine dat de aanwezigheid van kankerverwekkende enzymes kan helpen terugdringen.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie