Pinda’s zijn gezonder dan u denkt, ze kunnen worden ingezet in de strijd tegen darmkanker

Pinda’s zijn gezonder dan u denkt, ze kunnen worden ingezet in de strijd tegen darmkanker

Pinda zijn een groente en niet een noot, zoals de meeste mensen denken

We kennen ze als pinda’s, maar veel mensen spreken ook van aardnoten, olienoten of zelfs apenootjes. Toch is hier sprake van een groot misverstand. Pinda zijn een groente en niet een noot, zoals de meeste mensen denken. Uiteindelijk is dit maar een weetje, veel verschil maakt het verder niet uit. Pinda’s zijn namelijk gezonder dan u denkt, ze kunnen worden ingezet in de strijd tegen darmkanker.

Wie meer dan driemaal per week pinda’s eet, reduceert de risico’s op het krijgen van darmkanker met ongeveer een derde. Deze vaststelling is niet zomaar uit de lucht geplukt, ze is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd aan de Loma Linda University. Een halve kop pinda’s bevat meer dan 6 gram vezelfs en het zijn precies die vezels die een belangrijke rol spelen in de strijd tegen darmkanker.

Eén van de meest gevreesde kankers is inderdaad nog steeds darmkanker. Statistieken wijzen uit dat de kansen dat iemand in de loop van zijn leven darmkanker krijgt relatief groot is. Naargelang van de bron zou er sprake zijn van 3 tot 7% van de bevolking die met darmkanker wordt geconfronteerd. Wie in zijn familie mensen kent die darmkanker hebben gehad, heeft op zijn of haar beurt meer kans om zelf darmkanker te ontwikkelen.

Bij darmkanker draait het om poliepen die zich de darmen vormen. In veel gevallen zijn die poliepen goedaardig, maar goedaardige poliepen kunnen zich tot kwaadaardige poliepen ontwikkelen. Zeker wie in de risicogroep zit, laat zich dus beter regelmatig testen op darmkanker. Een symptoom van darmkanker kan het opduiken van bloed in de stoelgang zijn, waakzaamheid blijft dus geboden.