Volle granen kunnen belangrijk zijn in de strijd tegen borstkanker

Volle granen kunnen belangrijk zijn in de strijd tegen borstkanker

De combinatie van volle granen met blauwbessen is nog effectiever ter preventie van borstkanker

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Volle granen kunnen belangrijk zijn in de strijd tegen borstkanker, waarbij algemeen het advies wordt gegeven om dagelijks minstens 30 gram van deze granen te eten. Het juiste verband tussen deze volle granen en borstkanker is nog niet bekend, maar de statistieken wijzen met een redelijke mate van betrouwbaarheid dat er wel degelijk een verband moet zijn.

De combinatie van volle granen met blauwbessen is nog effectiever ter preventie van borstkanker, zo blijkt uit onderzoek. Wie de 30 gram volle granen dagelijks niet vergeet, zou naar verluidt de kansen op borstkanker met 30% kunnen reduceren. Doe er nog blauwbessen bovenop en de kansen worden nog een stuk kleiner.

Syndicatie