Vooral kansen voor de genezing van borst- en prostaatkanker zijn fors toegenomen

Vooral kansen voor de genezing van borst- en prostaatkanker zijn fors toegenomen

Hoe eerder de kanker wordt vastgesteld, hoe groter de genezingskansen

Het Morbidity and Mortality Weekly Report, dat in de Verenigde Staten wordt gepubliceerd door het Centers for Disease Control and Prevention, kwam met bemoedigende cijfers over de strijd tegen kanker. Uit gegevens van patiënten bij wie tien jaar eerder kanker werd vastgesteld, blijkt dat steeds meer patiënten deze dodelijke ziekte overleven.

Vooral kansen voor de genezing van borst- en prostaatkanker zijn fors toegenomen. In het geval van borstkanker was er sprake van een stijging van het aantal genezingen met 22%, in het geval van prostaatkanker was dat 19%. Dat belet uiteraard niet dat nog heel wat mensen aan deze vormen van kanker overlijden. Anderzijds zal het duidelijk zijn dat er grote vooruitgang werd geboekt in de strijd tegen kanker.

Hoe eerder de kanker wordt vastgesteld, hoe groter de genezingskansen. Dat gold in het verlezen al zo en dat is zo gebleven. 40 jaar geleden was het aantal mensen dat kanker overleefde veel kleiner dan nu. Toch is het volgens Thomas Frieden van het Centers for Disease Control and Prevention belangrijk dat er met een aantal preventieve maatregelen wordt rekening gehouden. Voorkomen is ook in het geval van kanker beter dan genezen.

Syndicatie