Klopt het dat granaatappels prostaatkanker kunnen helpen bestrijden?

Klopt het dat granaatappels prostaatkanker kunnen helpen bestrijden?

Sap van de granaatappel is rijk aan polyfenolen, isoflavonen en gezonde zuren

Klopt het dat granaatappels prostaatkanker kunnen helpen bestrijden? Het lijkt een wat vreemde vraag, waar niettemin een positief antwoord op moet gegeven worden. Researchers aan de University of Wisconsin in Madison kwamen tot de conclusie dat sap van granaatappels de groei van longkanker kunnen afremmen. Bij proefnemingen bij muizen werd duidelijk dat dit sap prostaatkanker kon uitstellen.

Bovendien stabiliseerden ook de PSA-niveaus bij mannen die voor prostaatkanker waren gehandeld. Er is ook een logische uitleg voor de positieve gevolgen van de consumptie van deze vrucht. Het sap van de granaatappel is rijk aan polyfenolen, isoflavonen en gezonde zuren. Het zijn deze stoffen die een positieve invloed hebben op de strijd tegen kanker, hoewel het fijne daar nog altijd niet van is geweten.

Naarmate de wetenschap steeds meer vooruitgang boekt, wordt steeds duidelijker dat kanker als ziektebeeld veel ingewikkelder is dan algemeen wordt aangenomen. De bewijzen worden steeds sterker dat elke vorm van kanker anders is en zodoende ook telkens op een andere manier moet aangepakt worden. Maar voorlopig levert de medische wetenschap nog een achterhoedegevecht, in zoverre dat we kanker alleen maar bestrijden.

De volgende stap moet echter de preventie van kanker zijn. Kanker helemaal voorkomen, is uiteraard uitgesloten. Mits het in acht houden van een aantal maatregelen kunnen de kankergevallen drastisch gereduceerd worden. Over een periode van 16 jaar zou het mogelijk zijn om de gevallen van kanker te halveren. De zaken die u daarvoor moet doen of laten, zijn helemaal niet zo zwaar om te doen of laten.

Syndicatie